Subscribe to Newsletter

Verificatie

HomeVerificatie

Bij verificatie of assurance vraagt u een externe accountant of certificeerder de betrouwbaarheid te beoordelen van uw (maatschappelijke) jaarverslag en data. Veel ondernemingen overwegen een externe audit. Kosten en tijdsinvestering weerhouden hen ervan.
Hoe kan Sustainalize u helpen bij uw verificatie?

Preassurance-dienst

Onze preassurance verzekert u van een goede voorbereiding en een soepel verificatieproces. U bespaart al snel 30% tot 40% op de totale verificatiekosten.

Vanuit onze ervaring als externe auditor zijn wij als geen ander op de hoogte van de vereisten van de externe accountant. Wij weten hoe u uw organisatie hierop adequaat voorbereidt. Wij helpen met de voorbereidingen op een externe assurance door het uitvoeren van een readiness assessment. Hierin stellen wij vast in hoeverre uw organisatie gereed is voor een verificatie en welke stappen nog gezet moeten worden.

Daarnaast helpen wij met het trainen van het internal audit team en het professionaliseren van de data-uitvraag en dossiervoering. We ondersteunen bij het klaarmaken en controleren van de dossiers en het voorbereiden van dataleveranciers op de externe controle.

Tijdens de verificatie

Sustainalize ondersteunt u bij de voorbereiding van het verificatieproces, maar ook tijdens de uitvoering ervan. Wij voeren interne audits uit waarop de externe accountant kan steunen. Ook lopen we tijdens de verificatie mee en beantwoorden wij vragen van de accountant.