Subscribe to Newsletter

Nieuws

News | Food for Thought | Events

HomeNieuwsRob van Tilburg maakt overstap van Royal HaskoningDHV naar Sustainalize

Rob van Tilburg maakt overstap van Royal HaskoningDHV naar Sustainalize

Rob van Tilburg, een zeer ervaren adviseur op het gebied van duurzaam ondernemen, maakt de overstap naar adviesbureau Sustainalize. Hij zal vooral het deel van de adviespraktijk dat zich richt op strategie- en visievorming, circulariteit en stakeholderdialogen voor ondernemingen verder helpen vormgeven.

Samen met Folkert van der Molen heeft Rob in 1999 de toonaangevende ‘Adviesgroep Duurzaam ondernemen’ opgericht bij advies- ingenieursbureau DHV (nu Royal HaskoningDHV). Folkert maakte begin 2017 de overstap naar Sustainalize.

Rob over zijn aansluiting bij Sustainalize: “Sustainalize heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot hét vooraanstaande MVO-adviesbureau dat ondernemingen zowel vanuit strategisch perspectief als met raad en daad bijstaat bij duurzaam ondernemen. De ideale context om mijn persoonlijke ambitie om het Nederlandse bedrijfsleven te helpen verduurzamen verder vorm te geven!”

Sustainalize verdubbelde in het afgelopen jaar in omvang en heeft nu meer dan 25 consultants in dienst. Het adviesbureau voert opdrachten uit op het gebied van duurzaamheid voor inmiddels zo’n 140 ondernemingen.

Rob van Tilburg

Vanuit een sterke intrinsieke motivatie ondersteunt Rob sinds de eeuwwisseling grote Nederlandse ondernemingen bij het vormgeven aan duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarbij zoekt hij met opdrachtgevers naar de invalshoeken en richtingen waarop maatschappelijke meerwaarde en ondernemingscontinuïteit samengaan. Zijn werkzaamheden zijn er opgericht om maatschappelijke opgaven te integreren in de strategie en operaties van bedrijven. Zijn advieservaring werd in gebundeld in het boek “Duurzaam ondernemen waarmaken”, dat genomineerd werd voor Managementboek van het jaar 2013.  Rob adviseerde onder meer KPN, Ahold, ABN AMRO, Rabobank, Bavaria, FrieslandCampina, APG, KLM, Amvest, Jumbo, TNT, Agrifirm en vele anderen.

Naast zijn werk voor opdrachtgevers levert Rob door middel van eigen onderzoeken, publicaties, lezingen en presentaties altijd een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied duurzaam ondernemen en de context waarin dat gedijt. Zo was hij vorig jaar nog initiatiefnemer van de ondernemersoproep voor een duurzaam regeerakkoord, dat door 15 CEO’s werd ondersteund.

Rob studeerde Bedrijfskunde aan de TU Twente en begon zijn carrière bij Twynstra Gudde. Hij werkte vervolgens 3 jaar als directiesecretaris voor afvalrecycling bedrijf VAR in Twello.  In 1997 maakte hij de overstap naar advies- ingenieursbureau DHV.