Subscribe to Newsletter

Nieuws

News | Food for Thought | Events

HomeNieuwsSustainalize verder uitgebreid met twee ervaren consultants

Sustainalize verder uitgebreid met twee ervaren consultants

MVO-adviesbureau Sustainalize groeit verder door en heeft twee ervaren consultants in dienst genomen: Desirée Beeren als senior-consultant en Anne-Marie Slaa als consultant. Samen met eerdere uitbreidingen dit jaar, heeft het bureau zich in één jaar in omvang verdubbeld naar meer dan 20 consultants.

Desirée Beeren

Desirée richt zich op het formuleren en aanscherpen van duurzaamheidstrategieën. Ze heeft zich gespecialiseerd in hoe je die successen meetbaar maakt en hoe daar het beste over te rapporteren. Desiree kijkt daarbij ook vooral naar welke impact er in de keten plaatsvindt en hoe je je toeleveranciers kunt betrekken bij het realiseren van je duurzaamheidsdoelstellingen.

Ze heeft 6,5 jaar voor PwC gewerkt, waarvan 2 jaar in Singapore. Typische projecten die Desiree aanstuurde waren stakeholder engagement workshops, strategieontwikkeling, KPI setting, assurance en het schrijven van duurzaamheidsverslagen. Ook was ze lead auditor voor een internationaal retail bedrijf voor het uitvoeren van supplier audits. Als een echte all-rounder heeft Desiree ervaring opgedaan in een scala aan sectoren, zoals financiële dienstverlening, de bouwsector, telefonie, semiconductors en food & retail. Voor PwC heeft ze drie jaar werkervaring opgedaan bij non-profit organisaties; ze was werkzaam bij IUCN NL, FairTrade Original en Oxfam.

Desiree studeerde International Business and Languages en heeft een MSc in International Management en Development Studies. Daarnaast heeft ze ook een post graduate certificate in Environmental Management

Anne-Marie Slaa

Anne-Marie daagt bedrijven graag uit om ambitieuze doelen neer te zetten. Zij weet de dagelijkse realiteit van de klant te verbinden met maatschappelijke trends. Op basis hiervan helpt Anne-Marie bedrijven duurzame business cases te identificeren, ambities neer te zetten en ermee aan de slag te gaan. Bij Sustainalize zal Anne-Marie, naast strategieadvies, zich richten op impact meten & waardecreatie en verslaggeving.

Anne-Marie heeft 3 jaar bij MVO Nederland gewerkt als project manager en onderzoeker. Vanuit haar rol als hoofd van het MVO Informatiepunt maakte zij vele bedrijven wegwijs in MVO-land. Impact meten, duurzaam ketenbeheer, MVO in de agri food sector en transparantie waren enkele van de onderwerpen waarin zij zich heeft verdiept.  Na MVO Nederland heeft Anne-Marie een jaar lang in de agrifood sector gewerkt bij de internationale netwerkorganisatie AgriProFocus. Als accountmanager voor enkele grote agrifood bedrijven werkte zij aan inclusiviteit en duurzaamheid binnen de agrifood sectoren in opkomende markten.

Anne-Marie heeft een achtergrond in Internationale Betrekkingen (BA) en Critical Global Politics (MA). Tijdens haar masterstudie in Engeland waar ze cum laude afstudeerde, schreef zij haar scriptie over het monetariseren van natuurlijk kapitaal.